У сутичках під Радою постраждав 131 правоохоронець і ще 10 осіб - МВС

Вівторок, 1 вересня 2015, 10:23

Загалом у сутичках під Верховною Радою 31 серпня постраждала 141 особа, з яких 131 – це силовики.

Це констатує речник МВС Артем Шевченко у Facebook вранці 1 вересня.

"Сухі ранкові цифри від МВС: загалом 141 – потерпілий, з них 131 - міліціонери та гвардійці, з них 10 – важких; 18 – затриманих, 13 – вже звільнені", - написав він.

Як відомо, у понеділок під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату.

У результаті вибуху гранати під парламентом один нацгвардієць помер від поранення уламком у серце, ще один правоохоронець, за даними МВС станом на вечір 31 серпня, перебуває у комі.

Серед затриманих є той, хто кинув гранату. Як з’ясувалося, це був 21-річний боєць добровольчого батальйону спецпризначення "Січ" (складається з членів "ВО "Свобода").

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування