Одеський журналіст отримав 3 роки умовно за сепаратизм

Четвер, 10 вересня 2015, 13:17

Суворовський райсуд Одеси визнав винним у сепаратизмі місцевого журналіста, він отримав 3 роки обмеження волі із конфіскацією майна.

Про це повідомляє прокуратура Одеської області.

Так, чоловіка визнано винним у готуванні створення умов для посягання на територіальну цілісність України та незаконному придбанні і зберіганні наркотичного засобу у великих розмірах без мети збуту.

Нагадаємо, що у липні цього року управлінням СБУ в області розпочато кримінальне провадження за фактом умисних дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

У ході досудового розслідування установлено, що в період з січня по квітень 2015 року вказаний громадянин, будучи редактором інформаційного Інтернет-порталу, умисно створював передумови для подальшого незаконного проголошення державного утворення з проектною назвою "Бессарабія" на території Арцизького, Білгород-Дністровського, Болградського, Саратського, Тарутинського, Татарбунарського, Ренійського, Килійського, Ізмаїльського районів Одеської області.

Під керівництвом прокуратури регіону органом досудового розслідування на підтвердження його вини зібрано ряд доказів, під вагою яких чоловік визнав свою вину повністю.

Крім того, обвинувачений ініціював укладення угоди про визнання винуватості та погодився на покарання у вигляді обмеження волі строком на 3 роки, а також зобов’язався давати покази та співпрацювати з органами досудового розслідування у викритті кримінального правопорушення, вчиненого іншими особами.

За інформацією джерел агентства Інтерфакс-Україна в правоохоронних органах, йдеться про редактора новинного сайту проросійської спрямованості "Інфоцентр" Віталія Діденка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...