Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров поскаржився суданцям, що Київ не проводить вибори на Донбасі

Четвер, 10 вересня 2015, 13:57

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров незадоволений, що влада України не призначила вибори на окупованій бойовиками частини Донбасу.

Про це він заявив за підсумками переговорів у Москві з представниками Північного і Південного Судану, повідомляє "Інтерфакс".

"Український уряд на відміну від того, що було записано в Мінських домовленостях, наполягає на тому, щоб питання, які стосуються особливого статусу Донбасу, конституційної реформи щодо цих територій, вирішувалися тільки після того, як будуть проведені місцеві вибори. Одночасно ця ж влада робить все, щоб місцеві вибори там не відбулися", – заявив він.

Лавров нагадав, що закон про місцеві вибори виключає їх проведення на територіях бойовиків, а також тих, що безпосередньо примикають до лінії зіткнення.

"Тобто виходить замкнене коло: київська влада наполягає, що все, що вона зобов'язалася зробити, вона буде готова виконувати тільки після того, як відбудуться вибори, причому вибори підготовлені без консультацій з Донбасом, а інший рівень, вже через виконавчу владу, приймає закон, який забороняє проводити там вибори, поки не зміниться влада", – поскаржився Лавров.

Як відомо, місцеві вибори відбудуться в Україні 25 жовтня. Вони будуть проведені по всій країні, крім окупованій проросійськими бойовиками частини Донецької і Луганської областей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування