Україна і Словаччина співпрацюватимуть у сфері енергоефективності

П'ятниця, 11 вересня 2015, 03:02

Підписано меморандум про співпрацю в сферах енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики між Держенергоефективності та Словацьким інноваційним енергетичним агентством (СІЕА).

Як повідомляє прес-служба Держенергоефективності, глава агенства Сергій Савчук у складі урядової делегації на чолі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком 10 вересня 2015 відвідав Словацьку Республіку, де в ході зустрічей було підписано меморандум про співпрацю.

"Підписаний меморандум - це важливий для України документ у сфері енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики, оскільки Словаччина пройшла той шлях, яким сьогодні йде Україна. Згідно Національної стратегії Словаччини по реновації будинків, в 2013 році в країні термомодернізіровано 50,38% багатоквартирних будинків і 33% приватних. До 2020 року ці показники повинні збільшитися до 72,15% і 47,61% відповідно. Тому для нас важливо використовувати досвід Словаччини, оскільки в Україні 80% житлового фонду потребує термомодернізації ", - зазначив Савчук.

Глава Держенергоефективності підкреслив, що українська програма з енергоефективності розроблялася, спираючись на європейський досвід, в тому числі Словаччини, і з моменту її існування, вона довела свою ефективність. Він додав, що в цій країні з 2005 по 2013 рік було реалізовано 599 проектів у житлових будівлях на суму 91,5 млн євро.

Савчук додав, що, співпрацюючи в рамках меморандуму, Держенергоефективності та СІЕА повинні обмінятися досвідом, зокрема щодо впровадження ефективних фінансових механізмів для підтримки реалізації проектів у сферах енергоефективності, використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Для вивчення передового досвіду у сфері енергоефективності меморандумом передбачено проведення спільних семінарів, конференцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування