Журналісти виявили зв’язок заступника міністра Паракуди із рейдерами

П'ятниця, 11 вересня 2015, 05:15

Юридична фірма, пов’язана із заступником міністра Кабінету міністрів Олегом Паракудою, забезпечувала у судах інтереси фіктивної фірми, що намагалась "віджати" бізнес у приватного підприємця.

Про це йдеться у матеріалах розслідування журналіста "Громадського" Дмитра Гнапа для "Слідства.Інфо".

Так, заступник міністра Кабінету міністрів Олег Паракуда, за його ж словами, в уряді координує здійснення антикорупційної реформи. Більшу частину свого недовгого професійного життя Олег Паракуда працював на державній службі. Тим не менше, борець з корупцією їздить на люксовому позашляховику "Рейндж-Ровер" та мешкає в елітному будинку на Печерську.

Згідно з офіційною декларацією Паракуди, в нього та його дружини – двадцять три з половиною мільйони гривень на рахунках. Причому дружина пана Паракуди – звичайний київський нотаріус. А нотаріусам, як і державним службовцям, закон забороняє займатися підприємницькою діяльністю.

 

Серед джерел доходів Паракуда назвав надання юридичних послуг, надання нотаріальних послуг, загалом, виключно інтелектуальну діяльність.

Журналістам вдалося з’ясувати, що сестра заступника мінстра Ірина Паракуда є власницею юридичної фірми "Правничі Технології", що забезпечувала в судах інтереси фіктивної фірми "Білоптторг" за позовами про стягнення багатомільйонної суми грошей з приватного підприємця власника готелю Дмитра Корчевського.

За його словами, схема мала такий вигляд: три фізичні особи-підприємця в позовній заяві стверджували, що вони домовились з власником готелю про проведення там ремонту. По закінченні робіт приватники вимагали сплатити їхню вартість – вісім мільйонів гривень. А також штрафні санкції, які дорівнюють цій сумі. Разом – шістнадцять мільйонів гривень. Власник готелю каже, що угоди з підприємцями уклав найманий директор, якого невдовзі звільнили за профнепридатність.

В самому готелі додають, що вартість зазначених у документах робіт навмисне завищено в кілька разів, щоб збільшити суму позову. Переоцінено все – від ціни матеріалів до кількості відремонтованих номерів, каже керуючий готелем Валерій Яхно.

Підприємець звернувся до юристів, де йому пояснили, що це класична рейдерська схема, а рейдер націлений на його готель.

Примітно, що в цій же квартирі на київській вулиці Щорса, де знаходиться юридична фірма "Правничі Технології", також працює приватний нотаріус Ірина Паракуда. Це вже дружина заступника міністра. За минулий рік вона отримала майже шість з половиною мільйонів гривень доходу. А ще стала власницею квартири в понад сто квадратних метрів в одному з елітних будинків в центрі Києва, де й мешкає разом з чоловіком.

 

На сайті оголошень за схожу квартиру в цьому будинку, тільки без ремонту, сьогодні просять вісім з половиною мільйонів гривень. Та Олег Паракуда не зміг пояснити, як у дружини з’явилася недешева нерухомість, сказавши лише, що вона набута у законний спосіб.

Згідно з даними державного реєстру нерухомого майна, квартиру на Печерську його дружині було подаровано. Причому, угода дарування укладена 11-го березня минулого року. А вже наступного дня прем’єр Яценюк підписав розпорядження про призначення Олега Паракуди першим заступником міністра Кабінету міністрів.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Раду з підтримки кінематографії при Держкіно остаточно визнали нелегітимною
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
Усі новини...