Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Росія заважатиме миру, санкції мають посилюватись - Порошенко

П'ятниця, 11 вересня 2015, 11:18

Президент Петро Порошенко наголошує, що настав час обговорити повне виведення російських військ з території окупованого Донбасу.

Про це Порошенко заявив, виступаючи на Форумі YES у п'ятницю.

"Час обговорити можливість розгортання операції на Донбасі для підтримки належного виконання Мінських угод.  Це допоможе нам досягти миру. Повне виведення всіх російських найманців та озброєнь, відновлення контролю за російсько-українським кордоном. Це дві головних передумови для миру і стабільності на Донбасі", - наголосив Порошенко.

Порошенко також наполягає, що Європа має посилювати санкції проти Росії, якщо вона перешкоджатиме процесу мирного врегулювання на Донбасі.

"Ми маємо ясно визначити, що  не лише чинні на сьогодні санкції залишатимуться доти, доки Росія окуповуватиме Крим та підтримуватиме нестабільність на Донбасі, але також будуть запроваджені посилені обмежувальні заходи, якщо Росія і далі перешкоджатиме процесу врегулювання", - наголосив Порошенко.

"Ми маємо змусити Росію користуватися логікою Мінських домовленостей. Ми маємо унеможливити фейкові вибори на Донбасі, оскільки це знову зруйнує мінський процес", - зазначив Порошенко.

"Ми не маємо там громадянської війни.  Ми маємо агресію проти України і окупацію незалежної української держави. І агресор – Росія", - зазначив він.

Водночас Порошенко заявив, що вже два тижні триває перемир'я.

"Припинення вогню триває вже майже два тижні. І це більше не мрія. Сьогодні перший день за півтора роки, коли впродовж 24 годин ми не мали жодних жертв і пострілів. Я вас вітаю з цим мирним днем. ", - повідомив Порошенко.

"Остання розмова в "Нормандському форматі" два дні тому посилила мої відчуття стриманого оптимізму", - додав Порошенко.

Водночас Порошенко наголосив, що "драматичні події ще не скінчилися".

"Оскільки десятки тисяч військових, і безліч важкого озброєння, танків, ракетних систем залпового вогню російського агресора перебувають не лише біля наших воріт, а й на нашій землі. Утім я розумію, що альтернативи політико-дипломатичному врегулювання, на жаль, не існує", - сказав Порошенко.

Він також підкреслив, що за рік Україна створила "одну з найсильніших та найхоробріших армій на континенті".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...