Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко сподівається, що в 2016-му економічна ситуація покращиться

П'ятниця, 11 вересня 2015, 11:20

Президент Петро Порошенко очікує на покращення економічної ситуації в Україні в 2016 році.

Про це він заявив у виступі на 12-й щорічній зустрічі "Ялтинської Європейської стратегії" (YES) у Києві 11 вересня.

"Чи походить небезпека лише від Росії? Ні. Коли падає ВВП на 17%! А що ви очкуєте, коли 25% нашого промислового потенціалу – під окупацією, Крим анексовано, 10% нашого промислового виробництва на окупованих територіях фізично знищено. І ми маємо виплачувати останню копійку для підтримки нашого війська", - сказав президент.

За його словами, очікувати економічного зростання за таких умов – несерйозно.

"Але ми зменшуємо економічний спад – і я сподіваюся, що в 2016 році ми зробимо все можливе, щоб показати зростання ВВП. Ми значно знижуємо рівень інфляції, ми стабілізуємо фінансово-банківську систему, стабілізуємо курс валют. А ніхто ж не вірив, що за таких умов ми можемо стабілізувати банківську систему – а ми це робимо!", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що в наближенні до децентралізації усі громади отримали "серйозні гроші" – 30-40% збільшення фінансування в порівнянні з минулим роком.

"Не правда, що реформа не працює. У нас просто 8 місяців минуло від останніх парламентських виборів. І наш новий уряд мав дуже стислий період. Так, у нас є помилки – але ми відкрито про це говоримо і готові замінити деяких міністрів", - сказав Порошенко.

"Ми відкриті. Це європейський спосіб. Так, я незадоволений деякими результатами реформ, але… Ті, хто не працює, ті не роблять помилок", - додав президент.

"Якщо запитати, чи я оптиміст щодо економічної ситуації, – так", - заявив він.

На думку Порошенка, "нам потрібно бути оптимістами навіть за цих важких умов".

"Перемогу ми можемо здобути лише коли ми здобудемо перемогу в наших головах", - вважає він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування