Депутат з фракції Ляшка приховав квартиру у центрі Парижа – ЗМІ

П'ятниця, 11 вересня 2015, 15:02

Депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка не вказав у своїй декларації квартиру в центрі Парижа за майже 1,4 мільйона євро, якою він володіє з 2014 року.

Про це йдеться у розслідуванні проекту "Радіо Свобода" "Схеми".

Згідно з документами, які є в розпорядженні редакції, у 2014 році Сергій Рибалка та його батько Віктор засновали у Франції фірму Vesta Estate, через яку були куплені апартаменти в центрі Парижа  за 1,363 мільйона євро. За сьогоднішнім курсом це близько 34 мільйона гривень, зазначають журналісти.

Тут знаходиться квартира Рибалки 

Інформація про те, що Рибалки є засновниками цієї фірми, прямо вказана у виписці з офіційного реєстру комерційних компаній Франції.

Клацніть для збільшення

Згідно з документом, батько і син були власниками компанії Vesta Estate до середини червня 2015 року, після чого їх замінили дві офшорні фірми – Adosida Incorporation Limited та Isaola Incorporation Limited.

Директором Vesta Estate після цього стала рідна сестра матері Сергія Рибалки – Ольга Кривохатько.

Сам Рибалка у коментарі журналістам заявив, що не пам'ятає вже, що купував минулого року.

Як відомо, закон "Про засади запобігання і протидії корупції" зобов'язує чиновників декларувати розмір внесків до статутного капіталу товариства, підприємства, організації. Також у цьому році набрали чинності зміни до антикорупційного законодавства, зокрема – до Кримінального кодексу, які можуть призвести у таких випадках до кримінальної відповідальності.

Рибалка вважається одним із спонсорів партії Ляшка.

Раніше звільнений з посади заступника голови Державної фіскальної служби Костянтин Лікарчук заявив, що його колишній начальник Роман Насіров приховав квартиру в Лондоні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...