На Луганщині судитимуть колишнього "міністра ЛНР"

П'ятниця, 11 вересня 2015, 16:08

Прокуратура Луганської області спрямувала до суду звинувачувальний акт стосовно одного з так званих "міністрів ЛНР".

Його звинувачують за ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України (захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, участь у терористичній організації), інформує Генеральна прокуратура.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній керівник одного з підприємств вугільної галузі Луганської області у травні 2014 року призначений на так звану посаду "міністра вугільної промисловості Луганської народної республіки", яку обіймав до серпня 2014 року", - повідомляє ГПУ.

"Під час перебування так званого "міністра" на вільній території Луганської області, правоохоронними органами його затримано та вирішено питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначає відомство.

Генпрокуратура не називає імені підозрюваного, але до серпня минулого року "міністром вугільної промисловості ЛНР" був Сергій Баранов, якого співробітники СБУ затримали на Луганщині 31 березня цього року.

Санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до10 років з конфіскацією майна або без такої; ч. 2 ст. 110 КК України ˗ позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; ч. 1 ст. 258-3 КК України – позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування