Луценко сказав, хто має очолити Національну поліцію

Субота, 12 вересня 2015, 19:48

Нацполіцію  має очолити людина, яка працювала в західній Європі або Америці, має відповідний досвід західного підходу до аполітичної ефективної поліцейської структури і не розуміє нічого в українській політичній системі

Про це 12 вересня у ході 12-ї щорічної конференції YES заявив нардеп, лідер фракції БПП Юрій Луценко.

"Така людина має бути знайдена, терміново", - додав він.

За його словами, без створення Національної поліції та призначення її очільника неможливе просування у поліцейській реформі.

При цьому він зазначив, що Україна має великий прогрес у реформах правоохоронної системи України.

"Після революції рік уряд і старий парламент зволікав із прийняттям реформістських законів, уряд зміг провести зміни у правоохоронній системі - закон про НАБУ, про Нацполіцію, ми ухвалимо цього місяця закон про Державне бюро розслідувань", - зазначив Луценко.

При цьому він зазначив, що "люди бачать величезну корупцію у владі і непокараність старих  і нових грабіжників".

Також Луценко зауважив, що однією з проблем є величезна кількість зброї в країні та "людей, які готові її застосовувати без жодних сумнівів, керуючись власним відчуттям справедливості".

"В кожній області утворилося від 100 до тисяч людей, які організували колосальні групи криміналітету і захоплюють бізнес, становлять загрозу для правопорядку в країні", - додав він.

"Ще у серпні мала бути створена Нацполіція та призначено її очільника. Її все ще немає", - зазначив Луценко.

Разом з тим,  говорячи про реформу суддівської системи, Луценко зазначив, що вона потребує повного перезавантаження "з повним відстороненням суддів, атестацією та набором людей, які мають юридичну освіту, але не мають судового стажу".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування