Кличко заявив, що не дозволить сину Азарова забудувати стадіон "Старт"

Неділя, 13 вересня 2015, 15:38

Столична влада разом з громадою міста не дасть забудувати стадіон "Старт".  

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт міського голови. 

"Стадіон "Старт" залишиться у громади міста незважаючи на заангажовані рішення "мотивованих"судів. Рішенням Київради у березні цього року ми розірвали договір оренди з забудовником, який був укладений за минулої влади", - запевнив Кличко.

Він додав, що з суддею, який дозволив "прихопити стадіон забудовникам", треба розбиратися за законом.

"Скажу одне: ми цього (забудови – ред.) все одно не допустимо", - підкреслив Кличко. 

Як відомо, 4 вересня Окружний адміністративний суд Києва  дозволив ТОВ "Голден Хаус", яку пов’язують з сином екс-прем’єра Миколи Азарова Олексієм, забудувати історичний стадіон "Старт".

Київрада передала земельну ділянку площею 4,83 га ТОВ "Голден Хаус" для "комплексної реконструкції спортивного комплексу стадіону "Старт", будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу та багатофункціонального житлово-офісного комплексу з приміщеннями торгово-розважального призначення та паркінгом" 26 лютого 2010 року.

Влітку того ж року компанія приватизувала територію стадіону за 10 мільйонів гривень.

У 2014 році тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих після травня 2006 року ініціювала скасування цього землевідведення і рекомендувала Київраді розірвати договір оренди з ТОВ "Голден Хаус".

Відповідне рішення було прийняте 4 березня 29-015 року.

Як відомо, стадіон "Старт" є не просто звичайним спортивним об’єктом Києва, на ньому у 1942 році відбувся легендарний "матч смерті", де команда киян перемогла німецьку футбольну команду.

Українська правда. Київ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування