Коломойський платив бельгійцю Ванхеке 3-5 мільйонів доларів на рік

Понеділок, 14 вересня 2015, 10:50

Ігор Коломойський укладав таємні угоди з менеджерами "Укрнафти" про додаткове фінансове заохочення.

Про це у своєму блозі на "УП" написав народний депутат Сергій Лещенко.

За його словами, окрім офіційної зарплати в "Укрнафті", вони отримували значно більші кошти від міноритарних акціонерів - офшорних компаній, якими володіють Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Таким чином, керівництво "Укрнафти" замість того, щоб діяти в інтересах усіх власників, перебували в залежності від Коломойського і Боголюбова.

"Результат цієї схеми - мільярди, втрачені державою як головним акціонером "Укрнафти", - пише Лещенко.

Як відомо, останні роки керівником "Укрнафти" був бельгієць Петер Ванхеке.

"Коли в 2011 року залучали іноземця головою правління компанії, сподівалися, це убезпечить від шахрайства в інтересах лише одних акціонерів. Але через роки виявилося, що Ванхеке перетворився у весільного генерала "Укрнфти", усунувшись від виконання обов'язків та передавши оперативне управління людям Коломойського", - зазначає депутат.

Документи свідчать: за те, щоб не втручатися в схеми олігарха в "Укрнафті", Ванхеке отримував 3 мільйони доларів щороку. Плюс була передбачена ще додаткова компенсація в розмірі 2 мільйонів 250 тисяч доларів.

 
 

Як повідомлялося, голова компанії "Укрнафта" британець Марк Роллінз, обраний зборами акціонерів на цю посаду 22 липня, згідно з трудовим контрактом буде отримувати гарантовану зарплату 500 тисяч доларів.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування