Яценюк каже, що домовився з главою "Укнафти" про виплату дивідендів

Понеділок, 14 вересня 2015, 15:01

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на зустрічі з новим главою ПАТ "Укрнафта" Марком Роллінзом домовився про якнайшвидшу виплати дивідендів державі.

Про це повідомила прес-служба уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Роллінз розпочне виконання своїх повноважень, щойно контракт (трудовий контракт) буде належним способом схвалений і підписаний. Згідно з домовленостями, підписання контракту має відбутися якомога швидше, а дивіденди мають бути виплачені державі в найкоротший термін", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що Яценюк і Роллінз досягли згоди в питанні умов останнього трудового контракту .

"Ці умови відповідають очікуванням обох сторін і будуть запропоновані для затвердження наглядовою радою "Укрнафти". Наступне засідання наглядової ради очікується цього тижня", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося з посиланням на джерело в НАК "Нафтогаз України", Роллінз раніше відмовлявся вносити до своєї трудової угоди пункт про виплату компанією дивідендів.

Попередній глава "Укрнафти" Ванхеке заявляв, що компанія не може виплатити дивіденди, оскільки держава сама є боржником компанії і в "Укрнафти" відсутні необхідні кошти.

Також, депутат Сергій Лещенко оприлюднив документи, що свідчать про виплату щорічно близько 3 млн доларів структурами Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на користь структур Пітера Ванхеке.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних із акціонерами Приватбанку, - порядку 42% акцій.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування