Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій розповів про ключовий "антикорупційний пакет" для Ради

Понеділок, 14 вересня 2015, 18:44

На поточному тижні ключовими антикорупційними законопроектами для розгляду у Верховній Раді є №№2087а, 2123а, та призначення представників ВРУ до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Про це у своєму блозі на Українській правді заявив віце-спіке ВР Андрій Парубій.

Також він зазначив, що у парламенті на поточному тижні має бути визначено кандидатури до складу конкурсної комісії з відбору на зайняття посад членів Нацагентства з питань запобігання корупції.

За словами Парубія, найважливіші антикорупційні закони, які необхідно прийняти, зокрема,  на наступному пленарному тижні, напрацьовувалися неформально ще з весни разом з громадськими активістами і експертами за участю комітету з питань запобігання та протидії корупції. 

"Щотижня ми будемо визначати найважливіші законопроекти по боротьбі з корупцією і представляти їх суспільству та переконувати депутатів в усіх фракціях, щоб ці законопроекти були підтримані", - заявив Парубій. 

Перший з антикорупційних законів буде стояти 15 вересня - проект закону 2087а "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції".

"Експерти стверджують, що бюджет України внаслідок запровадження прозорих і більш ефективних держзакупівель зможе заощадити щороку 50 млрд гривень. Саме на це спрямований даний законопроект. Одне з його ключових антикорупційних положень полягає у вимозі розкривати кінцевих власників компаній-учасниць тендерів по держзакупівлях", - підкреслив Парубій.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування