Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністри ЄС не погодили квоти по прийому біженців

Вівторок, 15 вересня 2015, 04:01

Міністри внутрішніх справ країн-членів ЄС на екстреній зустрічі в Брюсселі не змогли узгодити квоти по прийому 120 тис. біженців.

Про це повідомляє BBC.

Франція і Німеччина наполягали на твердих домовленостях про кількість і терміни прийому біженців. Однак деякі центральноєвропейські країни виступили проти подібних твердих зобов'язань.

Противники введення квот вважають, що прийняті країнами обов'язкові квоти на мігрантів приведуть лише до ще більшого напливу біженців до Європи.

За словами представників Німеччини та Люксембургу, більшість учасників зустрічі в принципі погодилися із запропонованим планом. Очікується, що він буде остаточно затверджений на наступній зустрічі - у жовтні.

Раніше Австрія посилила перевірки на кордоні та призупинила залізничне сполучення з Німеччиною. Про посилення прикордонного контролю через безперервний приплив біженців оголосила також Чехія.

Раніше в ООН попередили, що  до країни прибудуть ще близько 40 тисяч мігрантів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія та Німеччина дали згоду впустити до себе тисячі мігрантів, які прибули до Угорщини

Водночас, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що причиною нинішньої масштабної міграційної кризи є провальна політика ЄС у цій сфері.

Також, за підрахунками ООН, мільйон людей у ​​Сирії будуть змушені покинути свої домівки до кінця року, якщо війна в країні продовжиться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування