Білий дім не виключає санкцій відносно Китаю через хакерські атаки

Вівторок, 15 вересня 2015, 05:04

Прес-секретар Білого дому Джошуа Ернест в понеділок не виключив запровадження санкцій відносно Китаю у зв'язку з хакерськими атаками, відповідальність за які Вашингтон покладає на Пекін.

Про це повідомляє ТАСС.

Офіційного представника президента США запитали про те, чи будуть запроваджені санкції щодо китайської сторони перед візитом голови КНР Сі Цзіньпіна.

"У мене немає інформації про терміни (запровадження) санкцій. І це характерно для тієї санкційної політики, яку ми проводимо - не говорити про це заздалегідь, щоб не дозволити потенційним цілям цих санкцій вжити заходів і спробувати уникнути їх (обмежень), перш ніж вони під них потраплять", - пояснив Ернест.

Раніше японське інформаційне агентство Kyodo повідомило, що Барак Обама і Сі Цзіньпін проведуть зустріч у Вашингтоні 25 вересня. За даними агентства, китайський лідер перебуватиме у столиці США з 24 по 26 вересня. Голова КНР також зустрінеться з американськими законодавцями, проте виступу в Конгресі не заплановано.

Потім, за даними агентства, Сі Цзіньпін відправиться в Нью-Йорк, де візьме участь у сесії Генеральної асамблеї ООН.

Як повідомлялося близько тижня тому, санкції США проти китайських компаній, причетних до кіберзлочинів проти американських організацій, могли бути запроваджені вже на цьому тижні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування