Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща та Швеція поглиблюють військову співпрацю через агресію РФ в Україні

Вівторок, 15 вересня 2015, 05:18

Польща та Швеція у схожий спосіб оцінюють ситуацію у безпековій сфері, а тому оборонні відомства обох країн розпочинають стратегічну співпрацю.

Про це після зустрічі у Варшаві заявили віце-прем’єр, міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк та міністр оборони Швеції Петер Гультквіст, передає Польське радіо.

"Ми обидва бачимо, як за два роки у регіоні кардинально змінилася ситуація: агресія в Україні, анексія Криму – це нові детермінанти загрози для наших держав. Балтійське море перетворилося з моря миру у море загроз, тому поглиблення нашої військової співпраці, на наше спільне переконання, є потрібним та доцільним", – сказав Сємоняк.

"Факт, що Росія розпочала конфлікт в Україні, анексувала Крим, повністю змінив розстановку сил у нашій частині Європи. Ми спостерігаємо також посилену активність Росії у Балтійському морі", – сказав Гультквіст. "Тому, – додав він, – шведський парламент вирішив збільшити витрати на оборону на 11% протягом п’яти років".

"Ми домовилися про початок стратегічного діалогу між нашими міністерствами", – додав він. Як зауважили політики, стратегічний діалог має сприяти військовій співпраці обох держав у вигляді спільних маневрів. Міністри підписали також нову угоду про співпрацю в оборонній сфері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування