Stratfor опублікувала знімки російської бази в Сирії

Вівторок, 15 вересня 2015, 05:48

Американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor опублікувала знімки з супутника, які є доказом того, що російські військові будують в сирійському аеропорту Латакія свою авіабазу.

Про це пише РБК.

Знімки були отримані ще 4 вересня. На них видно, як в аеропорту зводяться два додаткові майданчики для вертольотів, а злітно-посадкова смуга по всій довжині розширюється, як стверджує агентство, для прийому важкої транспортної авіації.

Також на знімках видно нещодавно побудовані вишки та будівлі, які, за версією Stratfor, можуть служити для розміщення військовослужбовців. Будівельні роботи ведуться у всьому аеропорту, в окремих його майданчиках старий асфальт був замінений на новий, випливає зі звіту.

клікніть для збільшення

Тим часом турецький портал Turkishnavy опублікував знімки великого десантного корабля російського ВМФ "Микола Фільченков", який пройшов через Босфор 10 вересня. На фотографіях видно, що вантаж на палубі корабля частково закритий маскувальною сіткою. Як стверджує турецький портал, це був вже другий прохід корабля через протоку в напрямку Середземного моря.

 "Микола Фільченков" зробив свій другий прохід протягом 20 днів. Фото: Yoruk Işık. 

9 вересня джерела Reuters розповідали, що тільки за одну добу до Сирії прибули два російських десантних кораблі.

11 вересня телеканал Fox News з посиланням на джерела в Пентагоні повідомив, що за останній час Міноборони США зафіксувало сім рейсів російських важких транспортних літаків Ан-124 в сирійське місто Латакія. Інший чиновник підтвердив телеканалу, що в порту Тартус в останні кілька днів були розвантажені два російські десантні кораблі, які доставили бронетехніку і близько 50 морських піхотинців.

14 вересня агентство Reuters з посиланням на військових представників США, повідомило що Росія розмістила сім танків на аеродромі в Сирії.

Інші американські чиновники стверджують, що Росія розмістила там також і артилерію - нібито для захисту російських військових, розквартированих в Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News