Російська розвідка готувала вбивство лідера одеського Євромайдану - СБУ

Вівторок, 15 вересня 2015, 10:59

Співробітники Служби безпеки затримали в Одеській області членів диверсійної групи, яка планувала низку гучних терористичних актів та замовних вбивств.

Про це у вівторок інформує прес-центр СБУ.

У відомстві зазначають, що члени групи за завданням кураторів з ГРУ Генштабу Росії збиралися, зокрема, здійснити вибухи в місцях дислокації правоохоронців, на військових об'єктах, волонтерських та громадських проукраїнських організацій.

Групу сформував колишній співробітник російської спецслужби, який перебуває на тимчасово окупованій території АР Крим. Першим її завданням була фізична ліквідація лідера одеського Євромайдану.

Співробітники спецслужби задокументували факти розробки членами групи та погодження з представником російської спецслужби детального плану вбивства активіста на маршруті його руху до місця проживання у передмісті Одеси.

Замовне вбивство планувалося здійснити у вересні 2015 року. Безпосередніми виконавцями злочину повинні були виступити члени одного з районних осередків Одеської обласної організації Комуністичної партії України.

Напередодні скоєння злочину правоохоронці затримали всіх шістьох виконавців.

У зловмисників співробітники СБУ вилучили документальні матеріали, які підтверджують факт планування ними акції з фізичного усунення активіста під безпосереднім керівництвом іноземця. Затримані дають свідчення щодо особистої участі та розподілу ролей у реалізації злочинного задуму.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "тероризм".

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News