Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко - детективам: Доведеться працювати проти олігархів, які дають хабарі

Вівторок, 15 вересня 2015, 12:36

Президент Петро Порошенко серед пріоритетних сфер для нових детективів Антикорупційного бюро назвав контрабанду, акцизи і підкуп депутатів ВР.

Про це Порошенко заявив під час прийняття присяги 25 детективів.

За словами Порошенка, детективам слід звернути увагу на енергетику, експорт, контрабанду, акцизи, повернення ПДВ, неефективне управління держвласністю.

"Також я звертаю вашу увагу на політичну корупцію. Коли у Верховну Раду заходять гроші і купують депутатів", - заявив він.

 Фото Павла Шеремета

"Доведеться працювати і проти олігархів, які дають хабарі чиновникам. Вони озброєні грошима. У них є ЗМІ, які будуть використовуватися для вашої дискредитації. Але це важлива і цікава боротьба", - підкреслив Порошенко.

Так президент попросив детективів, "не розмінюватися на дрібниці", щоб не втратити довіру людей.

Порошенко назвав нових детективів справжнім спецназом.

"Ви - справжній спецназ, який найняло суспільство для боротьби з корупцією. Зараз міліція та СБУ будуть затримувати в десятки разів більше хабарників, ніж раніше. Головна відмінність від минулого полягає в тому, що ми звільняємо людей з державної посади навіть за підозру в корупції, але звільнення вже недостатньо ", - заявив Порошенко.

"Працюйте без оглядки на осіб, посади і погони, думайте і працюйте тільки для України. Страх і совість - ось, що допоможе перемогти корупцію", - закінчив Порошенко своє звернення до перших детективам Антикорупційного бюро.

Президент зізнався, що за його дорученням для детективів було підготовлено кілька аналітичних матеріалів.

"Завдяки цим матеріалам ви будете знати, де шукати корупцію", - сказав Порошенко

Перші 25 детективів Антикорупційного бюро прийняли присягу. Із 270 кандидатів уже відібрані 70 детективів, у вівторок перші 25 співробітників будуть офіційно зараховані в штат.

Серед 25 кандидатів є три дівчини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування