ЄС роздасть біженцям надлишки забороненої РФ молочної продукції

Вівторок, 15 вересня 2015, 20:00

Єврокомісія виділить 30 мільйонів євро на закупку в країнах ЄС надлишків молочної продукції, обумовлених російським ембарго.

Про це заявив єврокомісар з питань сільського господарства і розвитку сільських районів Філ Хоган на неформальній зустрічі міністрів сільського господарства країн ЄС.

Ці наміри входять у комплекс заходів з допомоги європейськи аграріям, постраждалим від російського ембарго.

Так, як повідомлялося, загальний пакет допомоги включає 500 млн євро, 420 млн з яких – пряма грошова допомога фермерам, решту коштів виділять для організації зберігання продукції.

"Я хотів би запевнити, що близко 30 млн євро будуть виділені на забезпечення  потреб у молочних продуктах біженців, які опинилися в складних умовах в сусідніх країнах", - зазначив Філ Хоган.

За його словами, Єврокомісія буде добиватися якнайвищої участі продуктів, вироблених в ЄС, для вирішення гуманітарної кризи, що виникла в зв'язку з напливом біженців.

Нагадаємо, 29 липня президент РФ Володимир Путін підписав указ про знищення ввезених на територію Росії продуктів, які потрапили під ембарго. Нові правила почали діяти 6 серпня – відтоді росіяни знищили тонни санкційних сиру, м’яса, фруктів тощо.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування