МОЗ не рекомендує знижувати допустиму температуру в квартирах

Вівторок, 15 вересня 2015, 23:17

Міністерство охорони здоров'я не рекомендує знижувати мінімально припустиму температуру для житлових приміщень на 2 градуси з +18 до +16 градусів.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

"Питання про зниження мінімально припустимої температури повітря в житлових приміщеннях до +16 градусів не зовсім коректне, оскільки відсутні інші параметри мікроклімату, зокрема вологість", - пояснили у відомстві.

"(…) Розрахункова температура повітря в житлових кімнатах не повинна бути нижчою за 18°С", - заявили у МОЗ, додавши, що більш низькі температури у приміщеннях, особливо в зоні дихання дітей на висоті 1 м від підлоги, де температура повітря буде нижче запропонованих +16 градусів, можуть сприяти переохолодженню організму.

Крім того, згідно з повідомленням, зниження температури повітря у домівках може призвести до порушення нормативного повітрообміну (за рахунок утеплення вікон та балконних дверей) та збільшення вологості у приміщеннях квартири.

"Це також може спричинити ураження огороджувальних конструкцій пліснявими грибами, що є ризиком виникнення алергічних захворювань і захворювань органів дихання", - підкреслили у МОЗ.

У Мінрегіонбуді також виступили проти зниження температури у житлових будинках.

"Мінрегіон не рекомендує зниження нормативної температури в помешканнях з +18 до +16 та нагадує, що у 2014 році це питання вже розглядалося міністерством. Тоді зменшення нормативної температури повітря у помешканнях українців на 2 градуси було визнано недоцільним", - зазначили у відомстві.

Як відомо, влітку Кабмін доручив Мінрегіонбуду і МОЗ вивчити можливість зниження мінімальної температури для житлових приміщень до +16 градусів.

Мінрегіонбуд допускав зниження температурного мінімуму для квартир у випадку нестачі газу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News