Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Час військової служби офіцерам зараховуватимуть у стаж роботи - закон

Вівторок, 15 вересня 2015, 23:31

Верховна Рада передбачила, що час проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу зараховується у стаж роботи, що надає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, якщо на момент призову особа навчалася у вищому професійному навчальному закладі або працювала за професією.

За прийняття в цілому законопроекту №2093а проголосували 240 депутатів при мінімально необхідних 226.

Відповідні зміни внесено до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їхніх сімей".

Крім того, відповідно до законопроекту, призовники офіцерського складу не можуть бути звільнені зі служби до отримання права на пенсію, крім передбачених законом випадків, при цьому в разі роботи їх до призову на підприємствах, в установах або організаціях за ними залишається право в тримісячний строк влаштуватися на попереднє місце роботи, а у разі їхнього призову під час навчання у вищому навчальному закладі - незалежно від форми навчання бути зарахованим у свій ВНЗ для продовження навчання.

Також законопроектом передбачено, що призовники офіцерського складу, сім'ї яких втратили годувальника і не мають інших працездатних членів сім'ї з постійним заробітком, достроково звільняються зі служби.

У разі переїзду призовників офіцерського складу на нове місце служби їм буде виплачуватися допомога в розмірі місячного грошового забезпечення і 50% від нього на кожного члена сім'ї, а також добові за перебування в дорозі.

Також їх повинні будуть забезпечувати на час проходження служби по призову службовим житлом або за відсутності такого - гуртожитком.

Як відомо, у жовтні 2014 року Кабінет Міністрів затвердив зарахування терміну служби військовослужбовця в зоні проведення антитерористичної операції у стаж державної служби у трикратному розмірі.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...