Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві на гроші близького до Кремля фонду проведуть з'їзд сепаратистів

Середа, 16 вересня 2015, 02:55

У неділю, 20 вересня, в "Президент-готелі" в центрі Москви пройде конференція під назвою "Діалог націй. Право народів на самовизначення і побудову багатополярного світу".

Про це пише РБК.

Як стверджують організатори зустрічі, це "перший і поки унікальний захід з обміну думками між прихильниками суверенітету для малих народів по всьому світу".

Заявленою метою конференції є створення міжнародної робочої групи з координації дій борців за незалежність по всьому світу. Підсумком має стати документ на захист права народів на самовизначення, який пропонується оформити як проект резолюції ООН.

Організатором виступає російська громадська організація "Антиглобалістський рух Росії". У грудні 2014 року АДР вже проводив в столиці РФ схожий зліт.

Точний список гостей вересневого форуму лідер АДР Олександр Іонов повідомляти відмовився - "з міркувань безпеки". На його думку, влада країн Заходу може перешкодити делегатам вилетіти до Москви.

Повідомляється, що в лютому 2015 року ФБР провело обшуки в офісі Націоналістичного руху Техасу (TNM), який брав участь у форумі в грудні. У організації були вилучені обладнання, а також затримані кілька активістів.

На цей раз переважна більшість делегатів представлятимуть сепаратистські рухи, що борються проти західних урядів. Серед них: сепаратисти Гаваїв, Пуерто-Ріко і Каталонії, представники Західної Сахари і делегація від ірландської партії "Шинн Фейн", яка рік тому запропонувала провести референдум про відокремлення Північної Ірландії від Великобританії, спираючись на досвід шотландців.

За даними Російського мін'юсту, "Антиглобалістський рух" має статус регіональної громадської організації і був зареєстрований 15 березня 2012 року.

Серед партнерів АДР вказані інформаційні агентства Рекс, "Новоросія", радіо "Наше Підмосков'є", а також російські та міжнародні антивоєнні організації. Відомо також, що лідер АДР з 2013 року входить до президії організації "Офіцери Росії" нарівні з генералом Леонідом Івашовим, артистом Василем Лановим і співаком Йосипом Кобзоном. Очолює організацію глава комісії з безпеки Громадської палати Росії Антон Цвєтков.

Як розповів Іонов, два основних джерела фінансування АДР - добровільні пожертвування прихильників і урядові гранти. Цих коштів вистачає, щоб проводити міжнародні конференції хоча б раз на рік.

АДР регулярно бере участь у конкурсах Національного благодійного фонду. Так, минулого року на проведення грудневого форуму АДР отримав від фонду 1 млн руб., у цьому році на організацію конференції він домігся цільового гранту на 2 млн руб.

Національний благодійний фонд заснований наприкінці 1 999 року за ініціативою прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна як Національний військовий фонд. Його мета - перерахування коштів на підтримку військовослужбовців та розвиток військово-патріотичних проектів.

Бюджет формується за рахунок добровільних внесків від населення та грантів. Серед жертводавців є публічні особи (Роман Абрамович, Сулейман Керімов), великі компанії (Сбербанк, ЛУКОЙЛ, "Северсталь", ОНЕКСІМ), є й можливість простим громадянам перерахувати кошти через СМС. Фонд діє під патронатом президента Росії і його адміністрації.

Як пише РБК, оренда залу "Президент-готелю" у вихідний день коштує 45 тис. руб. на годину.

Слід зазначити, що 15 вересня в Росії за заклики до сепаратизму активіста засудили до трьох років колонії загального режиму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування