Асад заявив, що в кризі з біженцями винна Європа

Середа, 16 вересня 2015, 07:27

Президент Сирії Башар Асад вважає європейські країни винними в нинішній ситуації з напливом нелегальних мігрантів, так як вони надають підтримку екстремістам в Сирії.

Про це він заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, передає "Інтерфакс".

"Європа ж несе відповідальність, так як вона підтримувала і продовжує підтримувати і покривати тероризм. Вона називає терористів "помірними" і ділить їх на групи. Всі вони - екстремісти", - сказав Асад, відповідаючи на питання про те, чи винна Європа в сьогоднішній ситуації з біженцями з Сирії.

За словами сирійського президента, "сьогодні Європа намагається представити справу так, ніби її вина полягає в тому, що вона не виділяла кошти або не змогла забезпечити організовану міграцію до себе, через що біженці тонули, намагаючись перетнути Середземне море".

"Ми сумуємо за всіма невинним жертвам, але хіба життя потонулого в морі чимось цінніше життя того, хто загинув у Сирії? Чим воно дорожче життя невинної людини, обезголовленої терористами? Як можна сумувати про загибель дитини в морі і не помічати тисяч дітей, старих, жінок і чоловіків, які стали жертвами терористів в Сирії?" - зазначив Асад.

"Ці ганебні подвійні стандарти європейців більше не прийнятні і зрозумілі всім. Не піддається логічному поясненню, як можна жаліти одних жертв і не цікавитися іншими. Принципової різниці між ними немає", - додав він.

Президент Сирії також зауважив, що "будь-яка людина, який залишає Сирію, - це, поза всяким сумнівом, втрата для батьківщини, якою б не була його позиція або можливості".

"Це, звичайно, не стосується терористів", - підкреслив Асад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування