Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сенаті США заблокували резолюцію проти ядерної угоди з Іраном

Середа, 16 вересня 2015, 07:59

Республіканській опозиції в сенаті Конгресу США у вівторок в черговий раз не вдалося провести резолюцію, яка не дозволила б Вашингтону виконати свою частину угоди щодо ядерної програми Ірану.

Члени Демократичної партії не дали поставити даний документ на остаточне голосування, передає "ТАСС".

Проти проголосували 42 законодавця. За регламентом для блокування резолюції було достатньо 41 голосу від загального числа сенаторів (100 осіб).

Як і минулого разу, опозиція хотіла включити пункт про несхвалення іранської угоди в інший законопроект, спочатку взагалі не пов'язаний з даною темою.

Автором необхідної для цього поправки виступив лідер фракції республіканців Мітч Макконнелл. У ході засідання він в черговий раз звернув увагу колег на те, що угода з Ісламською Республікою діятиме більше десяти років, розкритикувавши при цьому сам текст.

Після дебатів він запропонував припинити обговорення і винести дане питання на фінальне голосування, однак демократи дану пропозицію заблокували.

Раніше держсекретар США Джон Керрі попередив, що відхилення конгресом США угоди з Іраном будуть мати серйозні наслідки для Вашингтона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування