Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нове Агентство праці змінить підхід до виплат безробітним

Середа, 16 вересня 2015, 14:57

Нове Національне агентство праці стимулюватиме безробітних до громадських робіт і активно шукатиме їм роботу, а конкуренцію йому зможуть скласти приватні компанії.

Про це розповів міністр соціальної політики Павло Розенко на засіданні Кабінету міністрів.

"Ми протягом наступних двох тижнів закінчуємо роботу над змінами до закону про зайнятість населення. Я закликаю профспілки й роботодавців активно включитися в процес обговорення і доопрацювання цього законопроекту", - сказав він.

"Законопроект буде передбачати створення нового Національного агентства праці. Це не будуть державні чиновники, державні службовці, бюрократи в краватках – це буде мобільне, активне, нове фактично, сучасне агентство праці, яке буде активним гравцем на ринку праці", - заявив Розенко.

"Того, що це просто інструмент з роздачі грошей безробітним, і все на цьому, – далі бути не може. Тому активні заходи працевлаштування людей (передбачаються), і ідеологія Національного агентства праці буде полягати саме в тому, щоб стимулювати і шукати людям роботу", - зазначив він.

За словами міністра, будуть також посилювати значення громадських робіт.

"Безробітних будемо активніше залучати до громадських робіт. І будемо пропонувати, щоб їхня допомога з безробіття, у тому числі, залежала від того, наскільки активно вони приймають участь у громадських роботах, яких потребують їхні міста, села і селища", - сказав Розенко.

Він також розповів про аутсорсинг послуг: "На частину коштів, які збирає фонд загальнообов’язкового соціального страхування, можуть претендувати і приватні компанії з працевлаштування".

Міністр наголосив, що буде створено "конкурентне середовище" – кошти будуть отримувати "ті, хто якісніше буде шукати роботу для людей".

Раніше міністр соцполітики оголосив про звільнення усіх керівників Державної служби зайнятості – як центрального апарату так і керівників обласних підрозділів.

Цьому передувало затримання минулого тижня голови Служби зайнятості Ярослава Кашубу на хабарі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування