Бойовики не відводять важке озброєння - СММ ОБСЄ

Середа, 16 вересня 2015, 17:47

За останній тиждень ОБСЄ зафіксувала відведення зброї українськими підрозділами на Донбасі, однак не побачила аналогічних кроків з боку бойовиків.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу в середу в Києві, повідомляє Укрінформ.

"Ми спостерігали рух військової техніки, в більшості випадків у напрямку від лінії зіткнення, на контрольованій урядом території ... Озброєння, включаючи танки, посувалося на захід", - сказав він.

"СММ не зафіксувала паралельного руху в таких же масштабах в районах, контрольованих т.зв. "ДНР". Зате СММ навпаки бачила озброєння в районі Горлівки", - підкреслив Хуг.

За його словами, ОБСЄ також продовжує відвідувати місця зберігання важкого озброєння і фіксує, що там з обох сторін деколи відсутня відповідна зброя.

Хуг зауважив, що бувають випадки, коли спостерігачам забороняють доступ в окремі райони.

В цілому, підкреслив він, ОБСЄ зафіксувала значне зниження випадків порушення перемир'я в Донецькій і Луганській областях і вітає здатність сторін зберігати усталене перемир'я протягом двох тижнів підряд.

"У той же час досі залишається велика концентрація озброєння, включаючи населені пункти, тому СММ відчуває обережний оптимізм і сподівається, що сторони продемонструють політичну волю вирішити конфлікт", - зауважив Хуг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування