ЄС може зупинити прийом біженців з Балкан та з України – Сікорський

Середа, 16 вересня 2015, 23:18

Європейський союз обговорює можливість змін до правил надання притулку, за яких мешканці держав, де є мирні території, не матимуть право на статус біженця.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ та спікер сейму Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю "Європейській правді".

Зокрема, за його словами, це може стосуватися громадян України.

"Є фундаментальна відмінність між біженцями з Близького Сходу та українськими біженцями. Мігранти з Близького Сходу змушені залишати свою країну. Українці ж можуть переміщатися всередині своєї країни, зі сходу на захід", - пояснив він.

За його словами, країни-члени ЄС невдовзі можуть ухвалити рішення про відмову у притулку тим особам, які могли би лишитися в своїй країні. Перш за все, це стосується держав Західних Балкан, звідки йде значний потік шукачів притулку, зокрема – до Німеччини.

"Йде дискусія про те, чи варто скасувати видачу статусу політичних біженців громадянам тих країн, які є кандидатами на вступ у ЄС, наприклад Балканських країн... Якщо вони відповідають усім критеріям дотримання прав людини, демократії та верховенства права, то статус політичних біженців для громадян з таких країн є сумнівним", - пояснив політик.

Він також зазначив, що вважає за краще "допомагати українцям вирішувати проблему переселенців всередині України, а не допомагати українським біженцям в Польщі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування