На кордоні Угорщини та Сербії відбулися зіткнення поліції і мігрантів

Четвер, 17 вересня 2015, 00:11

Угорська поліція застосувала сльозогінний газ і водомети проти мігрантів, які в середу влаштували акцію протесту з вимогою пропустити їх із Сербії.

Про це повідомляє РБК.

В результаті зіткнень, принаймні, 20 поліцейських і двоє дітей були поранені.

"На даний момент 20 поліцейських отримали поранення, крім того, "швидка" відвезла двох дітей. Вони отримали пошкодження після того, як були перекинуті через розділовий бар'єр", - заявив радник прем'єр-міністра Угорщини з безпеки Георгій Баконді.

Він підкреслив, що правоохоронні органи обов'язково полагодять і підсилять огорожу і "забезпечать безпеку Угорщини всіма способами".

 Фото: REUTERS 

Поліцейські звинуватили мігрантів в агресії і спробі порушити кордон. За інформацією агентства, мігранти кидали в бік поліцейських каміння та шматки бетону, відірвані від дороги, а поліцейські спільно зі спеціальними антитерористичними підрозділами застосували газ і водомети у відповідь на ці дії.

 Фото: REUTERS

Озброївшись бронетехнікою, поліція зайняла позиції уздовж перетину кордону з Сербією. Сербські поліцейські, які охороняють кордон зі свого боку, не втручаються в події.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна у протестах брали участь від 300 до 500 осіб. Вони намагалися прорватися на угорську територію, для чого почали розгойдувати стіну на кордоні.

Напередодні в Угорщині набуло чинності нове міграційне законодавство. За ним контроль за кордоном значно посилюється. Нелегальний перехід через кордон вважається кримінальним злочином.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News