У Британії обурилися, що під санкції України потрапили журналісти "Бі-Бі-Сі"

Четвер, 17 вересня 2015, 02:05

У британській телерадіокорпорації "Бі-Бі-Сі" обурилися, що в новий санкційний список України потрапили і троє її кореспондентів, що працюють у Москві, – двоє британців і один росіянин.

Про це пише Радіо Свобода.

Редактор служби іноземних новин компанії Ендрю Рой заявив, що вважає це за "ганебний напад на свободу засобів інформації".

"Ці санкції проти журналістів "Бі-Бі-Сі", які повідомляють про становище в Україні неупереджено й об’єктивно, цілком недоречні і нез’ясовні, і ми закликаємо владу України негайно зняти їх зі списку", – йдеться в його заяві.

У новому санкційному списку є ще кількадесят людей, названих журналістами, і там поміж російських журналістів чи кореспондентів інших іноземних російськомовних чи проросійських видань є і ще кілька журналістів великих західних засобів інформації. Це, крім трьох працівників "Бі-Бі-Сі", також троє іспанських журналістів і один німецький.

Вони наведені в частині санкційного списку, в якій названі "міжнародними спостерігачами" на "виборах" у Донецькій та Луганській областях і "референдумі" в Автономній Республіці Крим" – ідеться про "референдум", влаштований російськими окупантами щодо "вступу Криму до складу Росії", і незаконні "вибори", які влаштували минулої осені сепаратисти з угруповань "ДНР" і "ЛНР" за підтримки Росії й на порушення мінських домовленостей.

Через те, що їх не визнавала міжнародна спільнота, у "спостереженні" за ними брали участь тільки деякі іноземні проросійські діячі.

Чи дійсно були згадані журналісти такими "спостерігачами", чи якимсь іншим чином порушили українське законодавство (наприклад, щодо порядку в’їзду на тимчасово окуповані території), наразі достеменно не відомо.

За повідомленнями у твітері інших журналістів, у четвер, 17 вересня, очікують на заяву з приводу складу цього списку від Служби безпеки України.

У середу, 16 вересня, президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня, що запроваджує розширений список фізичних і юридичних осіб, яких стосуються санкції України через їхню причетність до дестабілізації в державі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News