Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США жалкують про рішення Росії закрити американський центр в Москві

Четвер, 17 вересня 2015, 06:56

Сполучені Штати з жалем сприйняли рішення російського уряду припинити роботу Американського центру Посольства США в Москві та вважають це кроком, який ставить під сумнів прихильність РФ підтримувати дружні зв'язки між народами.

Про це йдеться в офіційній заяві американського посла в Росії Джона Теффта.

"Посольство США в Москві глибоко шкодує про одностороннє рішення російського уряду закрити Американський центр посольства США при Всеросійській державній бібліотеці іноземної літератури ім. М.Рудоміно в Москві", - наголошується в заяві.

Недавно бібліотека розірвала офіційну угоду з Посольством США та повідомила про свій намір замінити директора Американського центру та взяти діяльність центру під свій повний контроль.

Цей крок російського уряду "припиняє американо-російську співпрацю в Американському центрі", яка тривала понад 22 роки, підкреслив Теффт.

Посол зауважив, що таке рішення було прийнято майже через рік після того, як влада РФ закрила найбільшу американо-російську освітню програму обмінів FLEX.

"Односторонні кроки, зроблені РФ останнім часом, ставлять під сумнів прихильність уряду Росії зв'язкам між російським і американським народами, які не припинялися навіть за часів холодної війни, а також в інші складні моменти довгої історії відносин наших країн", - підкреслюється в офіційній заяві американського посла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування