Російські авіакомпанії потрапили під санкції України

Четвер, 17 вересня 2015, 10:00

Україна застосувала до провідної російської авіакомпанії "Аерофлот" санкції у вигляді обмеження, часткового чи повного припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України.

Це випливає з доповнення до указу президента.

Як повідомляє агенція "Інтерфакс-Україна", їй поки не вдалося отримати коментарі щодо значення цих санкцій безпосередньо для польотів "Аерофлоту" в Україну або транзиту через країну.

Аналогічні санкції введено щодо державіакомпанії РФ "224 льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", " РусДжет ","РусЛайн","Сибір,"Трансаеро","Уральські авіалінії","Якутія","Ямал" та ін.

Водночас, згідно з онлайн-таблом міжнародного аеропорту "Бориспіль", головного аеропорту країни, на 17 вересня не змінювався запланований розклад рейсів російських авіакомпаній, зокрема "Аерофлот", "Сибір", "Росія".

Як повідомлялося, Державіаслужба України 14 серпня 2014 ввела для російських авіакомпаній "Трансаеро" і "Аерофлот" спецрежим виконання транзитних польотів з РФ через повітряний простір України в Болгарію, Ізраїль, Туреччину, Єгипет і Грецію, що передбачає, що ці авіакомпанії можуть перетинати повітряний простір Україна лише за умови отримання від неї відповідного дозволу для кожного рейсу окремо.

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв до цього, 7 серпня повідомив про припинення транзитних рейсів українських авіакомпаній, які виконують польоти через повітряний простір Росії, в ряд країн: Азербайджан, Грузію, Вірменію, Туреччину.

Крім того, Україна раніше заборонила політ російських авіакомпаній в Крим, проте вони продовжують виконувати такі польоти.

Замміністра інфраструктрури України повідомив, що Мінінфраструктури України звернулося до Генеральної прокуратури з проханням відкрити кримінальні провадження стосовно ряду російських авіакомпаній за незаконні польоти в повітряному просторі країни.

Як відомо, 16 вересня ррезидент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

Повний санкційний список

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування