На Харківщині затримали автобус, який віз людей із Донбасу через РФ

Четвер, 17 вересня 2015, 13:05

На Харківщині перекрили канал незаконного переправлення в Україну осіб із "тимчасово окупованих територій" через територію Російської Федерації.

Співробітники Служби безпеки України діяли спільно з прикордонниками, повідомляє СБУ у Харківській області

На міжнародному автомобільному пункті пропуску "Гоптівка" правоохоронці затримали пасажирський автобус, який здійснював перевезення пасажирів за маршрутом Свердловськ (Луганська область) - Харків.

Маршрут пролягав територією РФ, на яку автобус заїхав через непідконтрольний Україні пункт пропуску "Ізварине", зазначає СБУ.

Співробітники спецслужби встановили "організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон в недіючих пунктах пропуску, який супроводжував автобус".

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Транспортний засіб вилучено та арештовано за рішенням суду.

СБУ продовжуються заходи, спрямовані на припинення функціонування каналів нелегального транспортного пасажирського сполучення з контрольованих бойовиками територій.

Як відомо, аби виїхати з зони АТО на Донбасі на контрольовану Україною територію, потрібно пройти багато блокпостів як з українськими військовими, так і з бойовиками. Оскільки для цього потрібно оформити перепустку і витратити багато часу, багато людей їдуть в об’їзд – через Росію, частину кордону з якою Україна не контролює зараз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...