Пєсков купив будинок за 470 млн рублів - Навальний

П'ятниця, 18 вересня 2015, 02:12

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков і фігуристка Тетяна Навка за півроку до весілля купили будинок і дві ділянки, вартістю близько 470 млн рублів.

Про це в своєму блозі повідомив російський опозиціонер Олексій Навальний.

За його словами, з'ясувати місце розташування особняка вдалося по геотегам в соцмережі дочки Пєскова Лізи.

"31 фотографія в ньому відправлена з одного місця в районі Рубльовки. Геотеги приводять нас до одного конкретного дому в селищі "Третья Охота", - написав Навальний.

"І відразу знайшли будинок площею 779,2 кв. м і дві ділянки загальною площею 9 373 кв. м. Майже гектар", - зазначив опозиціонер.

Згідно з документами власницею нерухомості є дружина Пєскова Навка, а придбана вона була за півроку до їх весілля - у січні 2015 року.

"Тут досвідчене око Фонду боротьби з корупцією бачить улюблену схему всіх госжуліков. Наречений-чиновник купує дорогу нерухомість на наречену (не чиновника), ну а після весілля можна сміливо жити в цьому будинку, кажучи "ну а це дружина купила до шлюбу", - заявив Навальний.

За словами опозиціонера, ділянки в цьому селищі коштують від $60 тис. за "сотку", і тільки земля обійшлася Пєскову з Навкою в $5,6 млн.

Він також зазначив, що вартість ділянок разом з будинком становить 7 млн. доларів.

"По курсу на той момент, будемо рахувати коректно, це 470 млн. рублів", - написав Навальний.

"Ми направляємо в правоохоронні органи нові вимоги про перевірку Пєскова на предмет корупції та відповідності витрат офіційним доходам", - додав він.

Фото: блог Алексея Навального
Фото: блог Алексея Навального

Дмитро Пєсков і Тетяна Навка одружилися 1 серпня в Сочі. На фотографії з весілля, яку виклав колишній префект Північного адміністративного округу Москви Олег Мітволь, фонд Олексія Навального помітив на руці Пєскова годинник Richard Mille RM 52-01. За даними ФБК, годинник коштує не менше € 600 тис.

Раніше ФБК з посиланням на "надійне джерело" повідомив, що Пєсков проводить медовий місяць з дружиною Тетяною Навкою, друзями і дітьми на орендованій яхті Maltese Falcon біля берегів Сардинії.

Оренда яхти Maltese Falcon коштує € 385 тис. на тиждень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування