Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики ведуть "розвідку" на територіях, підконтрольних Україні, - ІС

П'ятниця, 18 вересня 2015, 09:05

Обстановка в зоні проведення АТО відносно спокійна, за останню добу бойовики один раз відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

При цьому, за даними групи "Інформаційний спротив", вони посилено проводять розвідку бойових порядків сил АТО різними засобами – "закидаючи диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ), використовуючи БПЛА, оптико-електронні засоби".

"Так звані органи держбезпеки терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" проводять опитування місцевих жителів, приїжджаючи на території, підконтрольні Україні, на предмет розташування й переміщення українських військ, блокпостів, укріпрайонів сил АТО", - пише координатор ІС Дмитро Тимчук.

Крім того, бойовики у своєму тилу ведуть інженерно-саперні роботи з обладнання другого ешелону оборони.

Зафіксоване неприцільний вогонь терористів по нейтральній смузі в районі Лозового (Артемівський напрямок).

Також помічено переміщення піхотних груп на передньому краї в районі міста Щастя, у закруті ріки Сіверський Донець.

"Активні переміщення й передислокація незаконних збройних формувань (як на передньому краї, так і в тактичному тилу терористів) відзначаються на Приморському напрямку від Гранітного убік Маріуполя", - пише Тимчук.

"Терористи перекрили дамбу на р. Кальміус у Старобешівському районі з метою зниження рівня води в Павлопільському водоймищі, розташованому на лінії розмежування н.п. Чермалик - Павлопіль - Піщовик. Падіння води оголює всі броди по ріці, що може дозволити супротивнику перейти водойму на зазначеній ділянці фронту", - додає він.

Між тим, у Саханку прибув танковий підрозділ бойовиків (6 танків) для посилення роти змішаної роти, яка дислокується там.

У Петровському районі Донецька бойовики проводять передислокацію й зміну позицій мінометних розрахунків 82-х мм мінометів і 100-мм гармат "Рапіра".

У районі Санжарівки бойовики обладнали мінометні позиції (батарея 120-мм мінометів).

З Луганська в Перевальськ прибула бронегрупа бойовиків (4 БМП-1, 1 БТР-70, 1 БТР-80).

В Олександрівці Волноваського району – скупчення бойових броньованих машин з розпізнавальними знаками Збройних сил РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування