Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримчан змусять показати український паспорт

П'ятниця, 18 вересня 2015, 15:40

Жителі Криму з 1 січня 2016 року повинні будуть повідомити в територіальні органи Федеральної міграційної служби РФ інформацію про наявність у них другого громадянства.

Про це в рамках регіональної наради в Ялті повідомила начальник управління з питань громадянства та посвідок на проживання Валентина Казакова, повідомляє видання "Новости Крыма".

"З 1 січня 2016 року жителі Криму повинні повідомити органи ФМС про наявність у них другого громадянства, а також посвідки на проживання в іншій державі", - повідомила вона.

За словами Казакової, кримчани, які не вийшли з громадянства України, повинні також повідомити про це в ФМС.

"Перелік документів мінімальний. Ніяких нотаріально завірених копій робити не потрібно. Досить ксерокопії документа, що підтверджує громадянство іншої країни", - повідомила вона.

За словами Казакової, з 1 січня 2016 року на дані процедури у кримчан буде 60 днів. Подати інформацію в органи ФМС РФ можна шляхом особистої подачі заяви або письмового повідомлення поштою.

При цьому начальник управління уточнила, що якщо жителі Криму не повідомлять ФМС про наявність другого громадянства, то, згідно з російським законодавством, їм загрожує адміністративна відповідальність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування