Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія перекинула в Сирію винищувачі

Субота, 19 вересня 2015, 01:47

В США повідомляють про розміщення російських винищувачів на базі в Сирії.

Про це пише Reuters.

Один з американських посадовців на умовах анонімності заявив агенству про чотири російські винищувачі на авіабазі поблизу Латакії, одного з міст, підконтрольних президенту Башару Асаду.

Друге джерело інформагенції відмовилося назвати точну кількість літаків. Розміщення винищувачів може значно посилити військову присутність Росії в країні, а це непокоїть Вашингтон.

Тим часом речник президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков 18 вересня заявив, що Росія готова розглянути прохання сирійської влади про надання військової допомоги.

"Якщо буде звернення, то в рамках двосторонніх контактів, двостороннього діалогу, воно, природно, буде обговорюватися і розглядатися. Поки що про все це гіпотетично говорити складно", - сказав Пєсков.

Таким чином, речник прокоментував заяву голови МЗС Сирії Валіда Муалема про те, що його країна може звернутися по допомогу до Росії.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські військові нещодавно почали використовувати нові типи повітряного і наземного озброєння, що поставляються Росією.

Нагадаємо, цього ж дня, 18 вересня, вперше за останні 12 місяців міністри оборони США та Росії провели розмову, в якій обговорили ситуацію в Сирії і подальші дії проти угруповання "Ісламська держава". Пентагон повідомив, що Ештон Картер і Сергій Шойгу домовилися продовжити обговорення "механізмів для вирішення конфлікту в Сирії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...