Суд у США відхилив позов Тимошенко до Фірташа

Субота, 19 вересня 2015, 03:58

Суд Нью-Йорка відхилив цивільний позов Юлії Тимошенко до компанії РосУкрЕнерго (РУЕ), її співвласника Дмитра Фірташа і ряду інших осіб, за звинуваченням у шахрайстві.

Про це повідомляє Reuters.

Тимошенко і два інших позивача у цій справі стверджували, що Фірташ займався відмиванням грошей на території США, а нажиті злочинним шляхом кошти давав українським прокурорам і прихильникам Віктора Януковича, що сприяли ув'язненню Тимошенко.

Також позивачі стверджували, що Фірташ, і його спільники відмивали мільйони доларів від контрактів на природний газ через фіктивні угоди з нерухомістю.

Тимошенко заявила, що кампанія проти неї була розплатою за її угоду з тодішнім прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним, яка відсторонила РосУкрЕнерго від посередництва при продажу російського природного газу.

Федеральний суддя Кімба Вуд зазначила, що Тимошенко не вдалося довести, що Фірташ займавcя відмиванням грошей у США для використання їх у якості хабарів в Україні.

Тимошенко подала позов до Окружного суду Південного округу Нью-Йорка щодо компанії РУЕ та Фірташа в квітні 2011 року.

Позов був поданий від імені самої Тимошенко, кількох українських опозиціонерів, які перебували або під слідством, або в ув'язненні, а також від імені українського народу, інтереси якого, на думку захисту Тимошенко, були утиснені. У число фігурантів справи входять десять громадян України і шість громадян і компаній США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...