В Молдові вже не вимагають відставки президента після зустрічі з ним

Субота, 19 вересня 2015, 05:45

Президент Молдови Ніколає Тімофті зустрівся з представниками Громадянської платформи "Гідність і правда", яка організувала безстрокові акції протесту проти влади, а також наметове містечко на центральній площі молдавської столиці.

Про це повідомили в прес-службі глави Молдови, передає Укрінформ.

"Президент Ніколає Тімофті, відповідаючи на висунуті маніфестантами вимоги, заявив, що він, як і протестувальники, залишається прихильником всенародного обрання президента. Президент підтвердив свою стурбованість наявними в країні проблемами у сфері правосуддя, у фінансово-банківському секторі, і що, мірою своєї компетенції, вживе всі законних заходів для якнайшвидшого врегулювання кризової ситуації", - йдеться в повідомленні.

Тімофті запевнив протестувальників, що правоохоронні органи країни і надалі охоронятимуть громадський порядок у центрі молдавської столиці, де розміщене наметове містечко "Гідності", з тим, щоб маніфестації проходили виключно в мирному руслі.

Представники Громадянської платформи "Гідність і правда", у свою чергу, заявили, що вони вже не наполягають на відставці президента, а вимагають відправити у відставку голову Національного банку, генерального прокурора, керівника Центру по боротьбі з корупцією та голови Вищої Ради юстиції, оскільки ці особи, на їхню думку, винні у фінансово-банківській кризі.

Нагадаємо, в неділю, 6 вересня, на Площі Великих Національних зборів у Кишиневі розпочалася безстрокова акція протесту. Нині в центрі Кишинева, перед будівлею уряду Молдови, встановлено наметове містечко "Гідності і правди". Містечко налічує більше 150 наметів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування