В Росії затримали главу республіки Комі та його 18 "поплічників"

Субота, 19 вересня 2015, 21:45

У Росії ФСБ і СК припинили діяльність злочинного співтовариства, очолюваного главою Республіки Комі В'ячеславом Гайзером і його підлеглими, у кримінальній справі затримано 19 осіб, у т.ч. - Гайзер. 

Про це повідомляє ТАСС з посиланням джерело в правоохоронних органах.

"Серед затриманих - глава регіону В'ячеслав Гайзер (затримано напередодні ввечері в Москві), його заступник Олексій Чернов (затримано в суботу у Сиктивкарі), спікер Держради Комі Ігор Ковзель (затримано у суботу у Санкт-Петербурзі), підприємець Валерій Веселов, колишній радник глави Комі, підприємець Олександр Зарубін, заступник голови уряду Комі Костянтин Ромаданов, екс-сенатор від регіону Євген Самойлов, керівник Фонду підтримки інвестиційних проектів Комі Ігор Кудінов, начальник управління інформації регіональної адміністрації Павло Марущак, місцеві підприємці Фаерштейн, Лібензон, директор ТОВ "Світанок" Моторина, прізвища інших поки не називаються", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив глава Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, 18 вересня СК РФ порушив кримінальну справу стосовно 19 керівників та учасників злочинного співтовариства, які вчинили в період з 2006 по 2015 рік злочини, передбачені статтями 210 (злочинне співтовариство) і 159 (шахрайство) КК РФ.

"Метою діяльності очолюваного Зарубіним, Гайзера, Черновим та Веселова злочинного співтовариства було скоєння тяжких злочинів, спрямованих на заволодіння злочинним шляхом державним майном", - заявив Маркін.

Згідно з оперативним відео Слідчого комітету Росії, під час обшуку у Гайзера слідчі вилучили сейф з грошима, колекцію дорогих годинників, документи на декілька офшорних компаній і проекти придбання літаків Bombardier і Hawker, повідомляє РИА  Новости

"Лише вилучений під час обшуку годинник коштує близько 1 мільйона доларів, а слідчі знайшли цілу колекцію. Крім того, було вилучено печатки та документи, в тому числі проект з придбання літаків Bombardier Learjet і Hawker 800XP", - йдеться у повідомленні.

"За оперативною зйомкою СК, також був виявлений податковий сертифікат, виданий податковою службою Кіпру в січні 2013 року. Як випливає з документа, компанія Greettonbay Trading Ltd. - податковий резидент Кіпру та згідно російсько-кіпрської конвенції 2007 року підлягає оподаткуванню на острові. Слідчі також знайшли свідоцтво про належний правовий статус компанії Afina Management Ltd., яка зареєстрована на Сейшельських островах у 2004 році", - пише РИА Новости.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування