Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місію ОБСЄ удостоїли Премії кайзера Отто за роботу на Донбасі

Неділя, 20 вересня 2015, 00:37

Організація з безпеки і співробітництва в Європі відіграє незамінну роль у питаннях врегулювання криз, за що була удостоєна Премії кайзера Отто.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Перераховуючи кризи сьогоднішнього дня на континенті, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр на церемонії вручення, яка пройшла в суботу в Магдебурзі, першим назвав ситуацію в Україні та присвятив цій темі велику частину виступу.

"Криза у Східній Україні занадто чітко стоїть у нас перед очима. І вона показує, як сильно ми якраз сьогодні потребуємо ОБСЄ", - заявив Штайнмайер.

Він зазначив, що ОБСЄ протягом короткого часу зуміла розгорнути обширну наглядову місію в Україні. Вже рік, як спостерігачі ОБСЄ стежать за виконанням досягнутих в Мінську домовленостей про перемир'я.

"Це не просте завдання, не мені вам розповідати", - підкреслив міністр, додавши, що процес це трудомісткий, і в його ході доводиться боротися з невдачами.

"Але ясно одне: я навіть не можу собі уявити, де б ми сьогодні були без ОБСЄ та їхні мужніх співробітників в цьому конфлікті!", - сказав глава МЗС Німеччини.

Премія кайзера Отто вручається раз на два роки, починаючи з 2005 року.Ця символічна нагорода присуджується владою міста Магдебурга за заслуги в зміцненні взаєморозуміння в Європі.

Нагадаємо, Німеччина в 2016 році головуватиме в ОБСЄ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування