Суд у Москві заарештував все керівництво Комі

Понеділок, 21 вересня 2015, 00:56

За рішенням Басманного суду Москви глава республіки Комі В'ячеслав Гайзер і ряд держслужбовців взяті під арешт до середини листопада, вони звинувачуються в організації злочинного співтовариства і шахрайстві.

Про це пише російська редакція Deutsche Welle.

Басманний суд Москви заарештував в неділю, 20 вересня, фігурантів кримінальної справи про організацію злочинного співтовариства серед керівництва республіки Комі.

Глава регіону В'ячеслав Гайзер, його заступник Олексій Чернов, заступник голови уряду Костянтин Ромаданов, колишній сенатор Євген Самойлов і керівник компанії "Коміжилстрой" Антон Файерштейн перебуватимуть під вартою у слідчому ізоляторі "Лефортово". Суд готується розглянути ще сім клопотань про арешт фігурантів справи.

Судді задовольнили клопотання представника слідчого комітету РФ, який вказав на те, що обвинувачені можуть сховатися, знищити докази або чинити тиск на свідків, залишаючись на волі. Лише одного фігуранта справи - бізнесмена Юрія Бондаренко - було вирішено помістити під домашній арешт.

Всім ув'язненим пред'явлені звинувачення в проведенні незаконних операцій із держактивами на підприємствах Комі, а також у шахрайстві в ході приватизації низки об'єктів. Глава Комі Гайзер та його заступник Чернов своєї провини не визнали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News