СІРІЗА здобула перемогу на виборах у Греції

Понеділок, 21 вересня 2015, 02:06

"Коаліція радикальних лівих" (СІРІЗА) здобула перемогу на позачергових виборах, незважаючи на рішення прем'єра Алексіса Ціпраса прийняти пакет заходів зі скорочення бюджетних витрат для отримання допомоги від "трійки" кредиторів.

Про це повідомляє "Дождь".

За результатами підрахунку 90% бюлетенів, СІРІЗА отримує 35,55% голосів - всього на вісім десятих відсотка менше, ніж на гучних січневих виборах, на яких вона прийшла до влади. Партія Ципраса може розраховувати на 145 місць у парламенті (всього депутатів 300).

Основні суперники СІРІЗА з правоцентристської партії "Нова демократія", які змінили лідера після провалу на референдумі з питання про прийняття пакету заходів зі скорочення витрат, знову зазнали поразки, не зумівши поліпшити свій результат: 28,04% проти 27,8% у січні.

Далі з серйозним розривом розташувалися менш популярні грецькі партії, найпопулярнішою з яких знову стала ультраправа "Золота зоря" (6,96%). Ще слабкіше виступили лівоцентристи з ПАСОК (6,28%), "Комуністична партія Греції" (5,57%), "То потами" (4,12%).

Союзники СІРІЗА по коаліції "Незалежні греки" (ANEL) проходять в парламент з результатом в 3,67%, проте їх 10 мандатів повинно вистачити для формування нового уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування