Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща прийматиме тільки біженців, а не економічних мігрантів

Понеділок, 21 вересня 2015, 03:50

Польща не прийматиме у себе економічних мігрантів, а лише біженців.

Про це в телевізійному зверненні у неділю заявила прем'єр-міністр Польщі Ева Копач, передає Укрінформ.

"Польща прийме тільки біженців, а не економічних мігрантів і вже зараз можу сказати - їх не буде занадто багато. Однозначно менше ніж в 90-х роках, коли Польща прийняла понад 80 тисяч біженців з Чечні", - заявила Копач.

Вона підкреслила, що у переговорах щодо кількості біженців, Польща поставить конкретні умови, зокрема Варшава самостійно вирішуватиме, кого прийме у себе.

"Хочу вас запевнити, що в переговорах, які зараз ведемо, ми ставимо конкретні умови: відділити біженців від економічних мігрантів, посилити охорону зовнішніх кордонів ЄС, віддати повний контроль над біженцями польським службам", - заявила Копач.

Прем'єр-міністр звернулася до усіх політичних сил країни з проханням не викликати страх перед біженцями у населення.

Надзвичайний саміт ЄС у справі біженців відбудеться у середу, 23 вересня.

Польський уряд у липні зобов'язався прийняти у себе 2 тисячі біженців з півдня. Єврокомісія додатково запропонувала Польщі прийняти у себе понад 9 тисяч мігрантів. Польща разом з іншими країнами "Вишеградської групи" виступає проти автоматичних квот на прийом біженців країнами ЄС.

Як повідомляося, за даними Євростату ЄС прийняв 213 тис. біженців, які прибули в квітні, травні і червні, але тільки 44 тис. з них утікачі від Сирійської громадянської війни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...