П'яні "айдарівці" побили людину під Миколаєвом - ЗМІ

Вівторок, 22 вересня 2015, 10:05

Під Миколаєвом троє бійців батальйону "Айдар" в алкогольному сп'янінні жорстоко побили водія ВАЗу Дмитра Кічатого, погрожуючи розправою у випадку звернення до міліції.

Про це виданню "НикВести" розповів сам 24-річний потерпілий, який зараз перебуває в лікарні з травмами.

За його словами, інцидент стався 19 вересня біля села Кринички Миколаївського району.

"Я виїхав із села Кринички убік Миколаєва із другом приблизно о 18:10, а трапилося це приблизно о 18:30. Назустріч мені їхала машина Volkswagen Passat, цю машину всі знають, знають цих бійців", - розповів Кічатий.

"Я виїхав на зустрічну смугу, об'їжджаючи яму, про яку всі знають у нас, запас у метражі пристойний був, а далі повернувся на свою смугу без загрози комусь. Далі в дзеркало побачив, що їхня машина почала пригальмовувати, за півтори хвилини вона мене наздогнала, мигаючи фарами, потім вирівнялася на моєму рівні й (вони) виставили два пістолети", - згадав він.

Кічатий розповів, що серед нападників була жінка, вона була повністю у військовій формі, інші нападники були у військовій формі лише до пояса. Найбільш агресивним серед "айдарівців", за його словами, був чоловік кремезної статури в білій футболці.

"Він сказав: "Виходь із машини, зараз будемо тебе різати". Усі троє були п'яними, вони били мене по черзі. Далі приїхала військова інспекція, яка взагалі нічого не робила, він говорив: "Я тобі ще сам зараз додам", - заявив потерпілий.

"Під час бійки зупинилася біла іномарка, один боєць дістав пістолет, показуючи їм: "Їдь", те ж саме вони показали водію маршрутки "Миколаїв – Степове", який пригальмував біля нас. Під час побиття вони часто доставали то ніж, то пістолет. Говорили таке: "Залазь у машину, зараз закриємо двері й кинемо тобі туди гранату", - додав Кічатий.

Також хлопець заявив, що "айдарівці" пом'яли ногами його автомобіль і під погрозами фізичної розправи змусили написати розписку про відсутність претензій до них.

"Вони говорили: "Пиши адресу, із цього моменту ти належиш нам, про машину забудь, тепер вона наша". Я спочатку відмовлявся писати будь-що – продовжили бити. Військовий інспектор почав заспокоювати нападників лише після того, як ті почали мені погрожувати зброєю", - розповів Кічатий.

"Один із ножем пішов на мене, його інспектор заспокоїв, але військовий узяв і порізав мені скат. При цьому вони розповіли, щоб я не смів іти в міліцію, мовляв, вони з Антикорупційного комітету", - заявив він.

За словами постраждалого, співробітники міліції відмовилися виїхати на місце бійки, тож йому довелося самому їхати в Миколаївський райвідділ МВС, через що понад 2 години він не отримував необхідної медичної допомоги.

Правоохоронці кваліфікували справу за статтею 296 КК (хуліганство). За словами Кічатого, його кривдників уже ідентифікували, знають їхні прізвища, але заходів не вживають.

Потерпілий написав заяву у військову прокуратуру, але там сказали, що ДАІ має цим займатися.

Його батько їздив у військову частину "Айдар", але там "ніхто нічого не доповідав по даній події".

"НикВести" зазначає, що ввечері 18 вересня у районі села Кринички "люди у військовій формі юрбою напали на кореспондента інтернет-видання "Преступности.нет" Вадима Богданова", щоб не дати йому сфотографувати ДТП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News