Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ хоче незабаром розпочати заочний суд над Клименко

Вівторок, 22 вересня 2015, 12:39

Генеральна прокуратура має намір затримати і заарештувати колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка в разі його прибуття в Україну.

Про це журналістам сказав начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, повідомляють "Українські новини".

"Жодних підстав заявляти, що він на території України, немає. Якщо він прибуде, то, звичайно, є відповідна процедура, до нього буде застосовано затримання і арешт", – сказав він.

Горбатюк вважає, що заяви Клименка про його перебування в Україні є піар-акцією.

Також він заявив, що Генпрокуратура очікує від Печерського райсуду Києва надання дозволу на проведення заочного розслідування проти Клименка 24 вересня.

"Щодо процедури спеціального досудового розслідування так званого "заочного засудження", то на цей час клопотання прокуратури ще розглядається... Вчора було засідання суду з цього питання, і вже в четвер ми очікуємо, що буде прийняте остаточне рішення щодо нашого клопотання", – сказав він.

Генпрокуратура вважає, що адвокати Клименка безпідставно затягують судовий процес, заявляючи невмотивовані відводи суддям.

Горбатюк нагадав, що екс-міністру повідомлено про підозру у двох кримінальних провадженнях. Зокрема, Клименко підозрюється в незаконному відшкодуванні ПДВ в 2012-2013 роках, що спричинило збитки державі в розмірі 3 млрд гривень.

Також він підозрюється в створенні "програмних підприємств" для відмивання коштів.

Судом в Україні накладено арешт на рахунки екс-міністра (більш ніж 1 млн гривень).

Як відомо, раніше під час віртуальної прес-конференції Клименко заявив, що має намір повернутися в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування