Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Італійська газета: Армія РФ чотири рази вторгалася в Україну

Вівторок, 22 вересня 2015, 15:20

Джерело в російському парламенті заявляє, що російські війська чотири рази незаконно вторгалися на територію України.

Про це повідомляє італійська газета Corriere della Sera з посиланням на слова російського парламентського джерела, близького до партії президента "Єдина Росія" і підтримуючого тісні контакти з військовим істеблішментом, передає Інопреса.

"За минулі 12 місяців спецпідрозділи російської армії чотири рази заходили на територію України на дуже короткий час. Всякий раз йшлося про цільові акції із залученням не більше 3 тисяч спецназівців", - сказав співрозмовник.

У перший раз, пояснює джерело, це сталося в серпні 2014 року під час боїв під Іловайськом.

Другий захід, за його словами, був здійснений у жовтні 2014-го, але в цей раз без участі в бойових діях: "Це була превентивне присутність, щоб запобігти діям військ Києва, який хотів перешкодити проведенню місцевих виборів".

У 2015 році, за його словами, війська заходили під час боїв під Дебальцевим, коли в Мінську тривали переговори.

Востаннє спецпідрозділи РФ з'явилися в Україні місяць тому, але, за словами співрозмовника газети, не для участі у бойових діях. "У серпні Київ зосередив 90 тисяч осіб і був готовий атакувати. У нас не було вибору. Однак наша присутність зіграла роль стримуючого фактора. Німецька канцлер також чинила тиск на Порошенка, переконавши його, що могло статися масове вбивство", - повідомив співрозмовник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...