Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновник АП Януковича став радником голови Одеської облміліції

Вівторок, 22 вересня 2015, 23:22

Співробітник Адміністрації президента при Вікторі Януковичі, колишній депутат Одеської міськради Костянтин Шпильовий став радником начальника Головного управління МВС України в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе.

Це підтвердив сам Лорткіпанідзе в заяві, опублікованій на сайті облміліції.

"Ми продовжуємо боротьбу з корупцією...призначення Шпильового пов'язано з цим напрямком. Ця людина має дуже багато інформації, і він призначений моїм помічником за моїм наказом, щоб у нас були великі успіхи в цьому напрямку", - сказав він.

Лорткіпанідзе також пояснив й інше своє неоднозначне кадрове рішення, а саме призначення на посаду начальника міського управління міліції Одеси сина екс-віце-президента збанкрутілого "Імексбанку" Дмитра Івушкіна.

Це рішення Лорткіпанідзе пояснив успіхами Івушкіна на попередніх посадах.

"У цій людині я побачив характер керівника", - підкреслив начальник міліції, додавши, що знає, хто батько Івушкіна, але також не чув про нього нічого поганого.

Як відомо, на початку вересня голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі призначив своїм радника Шпильового.

За три години після резонансу в ЗМІ прес-служба ОДА видалила відповідну інформацію з сайту обладміністрації.

"Шпильовий співпрацював з ОДА на тимчасовій основі як журналіст і працював над конкретним проектом, а на постійній основі він призначається в ГУ МВС України в Одеській області. Костянтин - редактор відомого антикорупційного сайту, який зазвичай публікує багато гострих матеріалів. Зараз його проект по ОДА завершений, і він починає роботу в ГУ МВС України в Одеській області", - заявила прес-служба ОДА.

Шпильовий народився 12 жовтня 1967 року в Одесі. Раніше він був депутатом Одеської міської ради V скликання. З листопада 2011 року по 1 грудня 2013 року працював в Адміністрації президента України.

20 вересня стало відомо, що начальник Головного управління МВС України в Одеській області Лорткіпанідзе представив особовому складу Одеського міського управління міліції нового керівника - підполковника міліції Дмитра Івушкіна.

Івушкін народився 9 серпня 1981 року в Луганську. У 2003 році закінчив Луганський державний педагогічний університет, у 2013 році - Луганський державний університет внутрішніх справ ім. Е.А. Дідоренка. Службу почав в Луганську.

З липня 2015 року обіймав посаду начальника Малиновського райвідділу міліції Одеси.

Є сином генерал-лейтенанта міліції Юрія Івушкіна, який двічі обирався депутатом Одеської міської ради від Партії регіонів, в структурі МВС працював з 1987 року, з 2005 по 2007 рік очолював Південне регіональне відділення АКБ "Приватбанк", потім був віце-президентом одеського "Імексбанку".

Як повідомлялося, наприкінці серпня начальник Одеського міського управління МВС України Олег Макуха був затриманий за хабар у $20 тис, який отримав за сприяння у вирішенні корпоративного конфлікту.

Макуха заступив на посаду головного міліціонера Одеси 1 липня ц.р. Колективу його представив Лорткіпанідзе - соратник глави Одеської обладміністрації Саакашвілі.

"Імексбанк" заснований в 1994 році. Станом на 1 січня 2015 року його найбільшим акціонером був народний депутат України Леонід Клімов (36,7917%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів "Імексбанк" займав 22-е місце (11,379 млрд грн) серед 158 українських банків.

У травні Фонд гарантування вкладів почав процедуру ліквідації "Імексбанку" в зв'язку з банкрутством.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування