На в'їзді до Криму затримали екс-депутата Севастополя за держзраду

Середа, 23 вересня 2015, 12:53

При виїзді з материкової частини України в Крим був затриманий колишній депутат севастопольської міськради Володимир Галічий, який голосував за входження Криму в РФ.

Про це повідомляє кримське видання "Севастопольська газета".

22 вересня на території України в районі прикордонного переходу "Каланчак" прикордонною службою був затриманий колишній депутат Севастопольської міськради Галічий, який повертався до Криму зі своєю сім'єю з Черкаської області.

Володимир Галічий. Фото Севастопольської газети

Як розповіла дружина Галічего - Ніна, вони з чоловіком 5 вересня без проблем в'їхали на територію материкової України за українськими паспортами для поїздки до родичів. 22 вересня вони вирушили назад до Криму.

"Вчора о 15:00 ми приїхали на "Каланчак". Прикордонники, митниця, перевірка документів. Раптом біжать три автоматники, передають по рації - не оформляти документи. Чоловіка затримали і повели", - розповіла жінка.

"Як мені пояснили, Служба безпеки України надіслала постанову Печерського суду від 27.08.2015 про те, що Галічий звинувачується у зраді батьківщині", - повідомила його дружина.

О 3:00 ночі 23 вересня він повідомив, що його везуть до Києва.

У Державній прикордонній службі "Українській правді" підтвердили цю інформацію, проте відмовились повідомляти, де саме перебуває затриманий.

"Дійсно можемо підтвердити, що вчора ми виконали доручення правоохоронних органів і на пропускному пункті "Каланчак" затриманий громадянин України Галічий, який свого часу перебував на посаді голови Ленінської РДА та депутата міськради Севастополя", - сказав УП речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Галічий був у числі 49 депутатів міськради Севастополя, які прийняли рішення про входження міста до складу Росії як суб'єкта РФ і про участь у загальнокримському псевдореферендумі 16 березня 2014.

За інформацією видання, яке називає затриманого громадянином Росії, з ранку 23 вересня ситуацією займаються в апараті повноважного представника президента РФ в окупованому Криму Олега Белавенцева, підключено Міністерство закордонних справ РФ і дипломатичне представництво РФ у Києві.

Стаття 111 КК України державна зрада передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування